Ana Sayfa | Yazarlar  | Bir Nişantaşı klasiği: Grissini
Bir Nişantaşı klasiği: Grissini | Mehmet Yaşin
Bu ay size bildik bir mekandan bahsetmek istiyorum. Mekanın adı Grissini. Abdi İpekçi Caddesi’nin en eskilerinden biri. 10 yıldan beri aynı isim ve aynı işletmeci ile lezzetli yolculuğunu sürdürüyor.

Nişantaşı gibi müşterisi zor bir semtte, 10 yıldan bu yana, dayanabilmenin şifresi istikrar olsa gerek. Ben Grissini’yi yemekli bir sinemaya benzetiyorum. Restoranın önündeki kaldırımın üstüne konan masalarda yemek yerken, çevreden geçen ünlü ünsüzleri seyretmek insana ayrı bir keyif veriyor. Yanınızda kimse olmasa da, hiç canınız sıkılmadan zamanı akıtıp gidebilirsiniz. Grissini’de bugüne kadar değişen tek şey dekorasyonu. Bu değişiklik sonucu ortaya bir İtalyan lokantasından daha çok, şık bir restoran görüntüsü çıkmış. Sıkışık olmayan masa düzeni, duvardaki tabak koleksiyonu, girişteki bar ve şarap kavı Grissini’ye değişik bir hava katmış. Salonun sonunda yer alan fırın ise ortama bir sıcaklık katıyor. Fırın, Toskana’dan getirtilmiş özel bir pizza fırını. Odun ateşinde pişen pizzaların ve diğer hamur işlerinin kokusu müşterilerin iştahını kabartıyor, ağzını sulandırıyor. Restoranın arka bahçesine ise ayrı bir parantez açmak gerek. Nişantaşı’ndaki onca taş binanın ortasında bir vaha gibi. Üstündeki sarmaşık tüm masalara gölge veriyor. Sıcak yaz günlerinde, serin ve lezzetli bir sığınak görevini görüyor. Mönü İtalyan ağırlıklı. Seçenek oldukça bol. Dikkatle incelenmesi gereken bir mönü var. Ben şahsen seçim yapmakta oldukça zorlandım, tam karar vereceğim zaman bir alt sıradaki yemek kararımı değiştirmeme neden oldu. Onun için servis elemanlarından yardım aldım. Mönünün ilk sırasında, her gün değişen iki adet çorba yer alıyor. Başlangıç için 13 tane seçenek var. Hamur işini sevenler için ise seçenek bol. 15 çeşit hamur işi yemek arasından seçim yapmakta insan zorlanıyor. Benim gibi bir hamursever iseniz, canınız listedeki tüm yemekleri yemek isteyebilir. Fırında pişen 8 çeşit et, tavuk ve balık yemeği bulunuyor. Izgaraların da ağız sulandırdığını söyleyebilirim. Özellikle kılıçbalığı ızgarayı denemenizi öneririm. Mönünün pizza bölümü ise oldukça zengin. Burada tam 17 çeşit pizza yer alıyor. İçeriklerine bakılırsa hepsi birbirinden lezzetli. En iyisi masadaki dostlarınızla ayrı ayrı pizza ısmarlayıp, paylaşmanız. Böylelikle daha çok pizzanın tadına bakmış olursunuz. Ben arkadaşlarımla önce Grissini pizzayı, ardından da dört peynirli pizzayı paylaştım. Pizzaları beklerken, masaya konan, fırından yeni çıkmış susamlı grissinilerdenden atıştırdım. Kendimi tutmasam, karnımı bu lezzetli çubuklarla doyurabilirdim. Restoranın adını taşıyan özel pizza, somon füme mısır, frenk soğanı, sote ıspanak, çeri domates ile yapılmıştı. Kendi dilimlerime, özel acı kırmızı biberden bolca serptim, çok yakıştı. İncecik hamurun üstüne yapılan dört peynirli pizza da oldukça lezzetliydi. Daha sonra kum midyeli ev yapımı tortellini’nin tadına baktım. Tam kıvamında pişirilmişti. Son olarak da safran soslu risotto eşliğinde servis edilen kuzu inciğini masadakilerle paylaştım.
Malzemeden kaçınılmamış, yemekler kıvamında pişmiş, baharatlar dengeli kullanılmış, aşırı sos kullanarak orijinal lezzetler bastırılmamıştı. 10 yıldan beri Grissini’yi yöneten Handan Yay, güler yüzü ile bir yandan müşterileri ağırlarken öte yandan servis elemanlarının işleri aksatmamalarına dikkat ediyordu.
Nişantaşı’nda, tecrübeli bir işletmede, tecrübeli bir mutfakta pişen lezzetli yemekleri makul bir fiyata yemek isterseniz size Grissini’yi öneririm.  


PİZZALARI İDDİALI!
önüde 17 çeşit  pizza var. Dört peynirli pizza ve Grissini pizza mutlaka tadılmalı.
Abdi İpekçi Cad. No:23/1
Nişantaşı Tel: 0212 343 12 97





Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement