Ana Sayfa | Yazarlar  | Dean&Deluca
Dean&Deluca | Mehmet Yaşin
Dean&Deluca’nın İstanbul’da şube açacağı haberi beni çok heyecanlandırdı. Vakit geçirmeden soluğu mekanda aldım!

Dean&Deluca ile ilk kez Washington DC’de tanışmıştım. Kızımın üniversiteye alışmasını beklerken yaptığım anlamsız geziler sırasında keşfettiğim mekanlardan biriydi. İçeriye girdiğimde şaşırıp kalmış, uzun süre dışarı çıkamamıştım. Birbirinden taze sebzeler, dünyanın dört bir yanından getirtilmiş çekirdek kahveler, yüzlerce çeşit peynir, ağız sulandıran şarküteri ürünleri, soslar, reçeller, hazır yemekler, sandviçler, tahrik edici görünümlü etler aklımı başımdan almıştı. Tam düşlerimdeki bir dükkandı. Böyle bir yerden alışveriş yapma olanağını bulan Amerikalıları kıskanmıştım. Washington’da kaldığım süre içinde Dean&Deluca’ya sık sık uğradım. Dönüşte de bavulumu oradan aldığım yiyeceklerle doldurdum. Peynir tüccarı Giorgia Deluca ve matbaacı Joel Dean’ın 1977 yılında kurdukları bu lezzet tapınağı ile ikinci kez New York’ta karşılaştım. Yüzölçümü olarak biraz daha büyük olan bu mekanda da büyülendim. Broadway Caddesi’ndeki yürüyüşlerimde buraya uğrayıp alışveriş yapmayı ihmal etmedim. Amerika dışında Japonya, Tayland, Güney Kore, Körfez ülkelerinde de şubeleri olan Dean&Deluca’nın Türkiye’de de açılacağı haberi beni gerçekten heyecanlandırdı. O günü sabırsızlıkla bekledim. Açılıştan sonra da vakit geçirmeden soluğu Kanyon’daki mekanda aldım. Kapı girişi izlenimimde bir düş kırıklığı yaşadığımı itiraf etmeliyim. Ben, Amerika’daki benzerleri gibi bir yiyecek satılan tapınak beklerken, karşımda çok şık bir restoran duruyordu. Satış reyonu dip tarafta yer almıştı. Raflarda yine de ilgi çekici malzemeler vardı. Birbirinden şık şişelerde zeytinyağları, reçeller, kuru meyveler, Anadolu’dan birçok rafine malzemeler, ithal barbekü ve makarna sosları, organik kuruyemişler,
çeşit çeşit tuzlar... Kanyon’daki mekanın ekmek ve tatlı reyonları da dikkat çekici. Ekmekler kendi formülleri ile özel olarak üretiliyor. Tatlıların çoğu kendi üretimleri. Bazıları ise Dolce’den alınıyor. Dean&Deluca’nın her şubesinde yemek servisi yok. Kaliforniya’daki, Japonya’daki şubeler ise lüks restoran görünümünde. Kanyon’daki ilk Dean&Deluca da bunların izinden gitmeyi tercih etmiş. Mönü oldukça zengin. Şarap mönüsünün de aynı şekilde zengin olduğunu belirtmeliyim. Türkiye’nin bütün kıymetli şaraplarını, dünyanın önde gelen markalarını bulmak mümkün. Son söz: Dean&Deluca İstanbulluların damaklarını şenlendirecek yeni bir adres. Yalnız fiyatlar biraz abartılı, gözden geçirilmesi gerekiyor gibi geldi bana.

Mönü zengin
Özellikle öğle yemeğine gelecek müşteriler için çeşitli ve lezzetli salatalar hazırlanmış. Örneğin, tadına baktığım yaban pirinci salatası oldukça başarılıydı. Sandviçler arasında, füme somonlu ve rozbifli olanları ön plana çıkıyordu. On çeşit ana yemek arasında dikkatimi çekenler ıstakozlu Mac’n cheese, Sicilya usulü risotto, tavuklu pot pie oldu. Eğer kahvaltıya giderseniz size Türk usulü pastırmalı Eggs Benedict’i denemenizi öneririm. Hazır yemeklerin ve sandviçlerin sergilendiği bölüm ise ağız sulandırıyor. İnsan han- gisini seçeceğini şaşırıyor. Peynir reyonu da göz alıcı. Yerli, yabancı en lezzetli peynirleri bulmak mümkün. Ama benim dikkatimi özel Kars grav- yeri ile yine Kars’ın az bulunan Malakan peyniri çekti.

Kanyon Avm Büyükdere Cad. No:185 Levent
Tel: 0212 353 55 02




Paylaş
#
#
#
#
#
#
Misafir
COK PAHALI VE YENICEK FAZLA BIRSEY YOK CORBALAR FENA DEGIL ONUN HARICINDE BEN FAZLA HEYECAN VERICI BULMADIM BIRDE TURK HALKININ YEME TARZINA COK ZIT YER OLARAK GUZEL TASARLANMIS AMA BU TIP YERLER ARTIK MODA OLDU ESASINA UYGUN YAPILSA GUZEL OLUCAKDA
Bence bu yorum Güzel!(0 oy) Olmamış!(0 oy) 25.05.2013
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement