Ana Sayfa | Yazarlar  | Frankie’de yıldızlı geceler!
Frankie’de yıldızlı geceler! | Mehmet Yaşin
Nişantaşı’nda kapılarını açan Frankie, Kaya Demirer imzasını taşıyor. Mekanın en büyük sürprizi ise Sezen Aksu!

Adı Frankie. Yeri, Nişantaşı’nda Sofa Otel’in teras katı. Yeni açılmasına rağmen tıklım tıklım dolu. Özellikle hafta sonu yer bulmak imkansız gibi. İşletmecisi Kaya Demirer. Bu işlerde deneyimli. Nişantaşı’ndaki Niş ve Gümüşsuyu’ndaki Topaz’da onun imzası var. Frankie’nin perde arkasındaki isim ise Sezen Aksu. Onun işi, müşterilere sürpriz yapmak. Hangi gece mikrofonu eline alacağı belli değil. Aldığı zaman da gecenin ne kadar keyifli geçeceği herkesin malumu. Sezen’siz gecelerde ise hoparlörlerden yayılan müzik veya piyanodan etrafa yayılan notalar geceyi daha da enerjik kılıyor.

Tavan tümüyle açılır kapanır cam. Özellikle yaz akşamları, yıldız yağmuru eşliğinde yemeğinizi yiyorsunuz. Ama camlar karşılıklı açılırsa, gecenin serinliğini taşıyan rüzgar biraz üşütüyor. Salonda sigara içenlere biraz torpil yapılmış gibi, çünkü manzarayı en güzel gören bölüm onlara ayrılmış. Kaya Demirer, o bölümün salondan biraz daha yüksekte olduğunu, ‘yukarıdakiler ve aşağıdakiler’ ayrımına neden olabileceğini, onun için orada yemek servisi yapmadıklarını vurguluyor.
Siz yine de rezervasyonu yaparken pencere kenarı olmasını vurgulayın ki, yemek yerken İstanbul’u seyredebilin.

Mutfak emin ellerde!
Mutfak Symeon Triantafyllo adlı genç bir Yunanlı şefe emanet. Mönü Akdeniz ve Ege ağırlıklı. Taze sebzeler, balıklar ve etler modern pişirme teknikleriyle birleşince ortaya lezzetli yemekler çıkmış. Seçenek oldukça fazla. Daha doğrusu insanı seçim yapmakta zorlayan bir mönü var.

‘Yazın da çorba mı içilirmiş’ demeden, başlangıçta Chardonnay üzümünün yaprağından yapılan çorba mutlaka denenmeli. Başlangıçlar arasında en dikkati çeken yemek ise 64 derecede pişen yumurta. Çılbır stili yapılan bu yumurta, taze kuşkonmaz, İspanyolların ünlü baharatlı sucuğu Çorizo ve yoğurt köpüğü ile birlikte servis ediliyor. Sıcak başlangıçlarda ise dana yanağı ile yapılmış talaş böreği ön plana çıkıyor. Ana yemekte iki yemek, diğerlerinden bir adım daha öne çıkıyor. Birincisi kömür ızgarasında kuzu pirzola. Frik bulguru, salatalık ve peynir rulosuyla sunulan bu yemekte kuzu pirzola sizi baştan çıkartıyor.

Eğer yemeğinizi bir tatlı ile noktalamak isterseniz, kadayıf rulo veya çıtır yaz güllacı önerilebilir.

Şaraplar iddialı
arap mönüsü çok geniş. Üst kalite tüm Türk şaraplarını bulmak mümkün. Yani alışılageldiği gibi tek bir firmaya bağlı kalınmamış. Ama fiyatlar yüksek tutulmuş. Türk şaraplarının neredeyse tümü 100 dolar civarında. Şarap sunucusu işinin ehli, şarap konusuna hakim. Ismarladığınız şarabın özelliklerini size uzun uzun anlatıyor. Şarap seçimi konusunda kararsız kalırsanız size önerilerde bulunabiliyor.
Teşvikiye Cad. No: 41 k.8
Nişantaşı Tel: 0212 230 6666
 
İsimdeki  sır!
Adının neden ‘Frankie’ olduğuna gelince. Yanıt kesin değil ama şöyle: Mekan New York’u andırıyor ve bu kentin adı geçince akla gelen ilk isim Frank Sinatra. Belki böyle belki de değil ama isim yakışmış. Çünkü gerçekten bir New York havası var.


Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement