Ana Sayfa | Yazarlar  | Kemerburgaz’ın yeni buluşma noktası
Kemerburgaz’ın yeni buluşma noktası | Mehmet Yaşin
The North Shield son şubesini Kemerburgaz, Göktürk’te açtı. Bar, ‘sessiz, soluksuz’ açılmasına rağmen ben gittiğimde tıklım tıklım doluydu. Demek ki Kemerburgazlılar, böylesine bir barın özlemini çekiyorlarmış.


Zamane gençleri, bar iskemlesine tünemekten daha çok, kahve masalarını tercih ediyorlar. Bizim kuşak da çeşitli nedenlerle barlardan yavaş yavaş çekilmeye başladı. Meydan, orta yaşın biraz üstündeki kesime kaldı. Şimdi, köşede kıyıda kalmış birkaç bar düşkünü bir araya geldiğimizde, mazideki barları ana ana eski dostlarımıza, efsane barmenlere kadeh kaldırıyoruz. Bizde ‘Amerikan Bar’ dense de, bar denince benim aklıma hemen İskoçya, İngiltere ve İrlanda’daki barlar gelir. Barın doğduğu yer bu kuzeyli ülkelerdir. Onun için neden Amerikan bar dendiğine akıl erdiremem. Bizdeki gerçek kuzeyli bar, bundan 25 yıl önce Ataköy Marina’da kurulan ‘The North Shield’dir. Lale-Teoman Hünal ikilisinin yarattığı bu bar, insanı bir anda Londra’ya, Edinburg’a götürür. Teoman Hünal ilk barın açılışında, “Biz bu barı eşimizle, dostumuzla birlikte içki içmek için açtık” dese de, The North Shield ismi kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayıldı. Hünal çifti bu bar aracılığı ile bizlere malt viskinin lezzetini, kaliteli biranın nasıl olması gerektiğini öğretti. Nort Shield son şubesini Kemerburgaz, Göktürk’te açtı. Burası, giderek büyüyen, kaliteli markaların mağaza açtığı, yaşam gustosu yüksek kişilerin yaşadığı küçük bir kent adeta. Bar, ‘sessiz, soluksuz’ açılmasına rağmen ben gittiğimde tıklım tıklım doluydu. Demek ki Kemerburgazlılar, böylesine bir barın özlemini çekiyorlarmış. The North Shield’in iki cephesi var. Ana caddeye bakan cephe, daha çok sigara içen bar müşterilerine ayrılmış. İçeri girince karşınıza yüksek tavanlı, bez pervanelerin döndüğü, koloniyel görüntülü, şık bir bar çıkıyor. Barın rafları iştah açıcı görüntüler sunuyor. İçkiler kadar Lale Hanım’ın aksesuarları da göze çarpıyor. Ben, barlarda tezgahın yanında oturmayı severim. Bu kez orada yer bulamadığım için salondaki rahat koltuklarda içkimi yudumladım. Bütün The North Shield’leri düzenleyen mimar Seda Hünal Bilgin, bu son barda tüm birikimini ve yeteneğini ortaya koymuş. Ortaya eşi benzeri az bulunur bir bar çıkmış. Alt kata inen merdivenlerin sahanlığından mutfağı seyretmek mümkün. Şeflerin, yardımcılarının koşuşturmaları, ocakların üstündeki tencerelerde, tavalarda pişen yemeklerin görüntülerini izlemek insana keyif veriyor. Üst kat henüz açılmamış. Lale Hünal, bu katın özel bir kulüp havasında olacağını, burada en seçkin malt viskilerin tadılacağını belirtti. Barın arka sokağa bakan cephesi ise yemek yemek isteyen müşterilere ayrılmış. Bu bölüm bir ‘fine dining’ lokanta görünümünde. Beyaz keten örtülü masalar, şık tabaklar ve bardaklar iştah açıcı görüntüler sunuyor. Bu bölümün mönüsünü şef Esen Hünal Blake düzenlemiş. Mönü klasik pub yemeklerinden oluşuyor. O akşam yediğim mantarlı papardelle damağımda lezzetli tatlar bıraktı. Mönüde dikkatimi çeken yemekleri şöyle sıralayabilirim: Beef and ale pay, chiken and tikka masala, et şinitzel, shaperd pay, votkalı domates soslu linguene, antrikot. The North Shield’in 50 çeşitten oluşan zengin bir bira mönüsü var. Yani dünyanın en lezzetli biralarını bu barda içmek mümkün. Viski mönüsü de bir o kadar zengin. Hemen her markayı bulabiliyorsunuz. Türk ve yeni dünya şaraplarının ağırlıkta olduğu şarap kavı da dikkat çekici.
Sözün özüne gelirsek: Hünal çifti, 25 yılın deneyimiyle İstanbul’a keyifli bir bar daha kazandırmışlar. Kemerburgazlıları kıskandığımı söyleyebilirim.

Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement