Ana Sayfa | Haberler  | Kendi de tabakları da çok eğlenceli
Kendi de tabakları da çok eğlenceli
Topaz’ın yenilenen mönüsünden bahseder misiniz?
Topaz’da kullandığımız yöresel ve mevsimine uygun seçilmiş ürünlerle yaptığımız mönüler, başlangıçlardan tatlılara kadar birbirine uyumlu lezzetlerden oluşuyor. Mönümüzde, Türkiye’de ve Avrupa’da ender görülen, farklı tekniklerle hazırladığımız nefis lezzetler bulunuyor. Örneğin; 63 derecede vakumlanarak benmari usulü lezzetini kaybetmeden pişirilen kaz ciğeri, ördek ve av etleri, kuru yemişlerle tütsülenerek rüzgarda kurutulan et ve balık çeşitleri, yaklaşık 10 saatte mevsimsel kök sebzelerle ve yaban otlarla kısık ateste pişirilen dana kaburga ve sığır yanağını Topaz’ın bu essiz tatları arasında sayabiliriz. Topaz’ın mönüsüne her mevsim, hatta her ay yeni çeşitler ekleniyor. Bir yemek takvimimiz var. Bu takvimi mevsimsel ve yöresel lezzetlere göre oluşturuyoruz. Her ay başka bir ürünümüzü ön plana çıkarıyoruz. Baharla beraber mönümüze eklenen lezzetler arasında Bodrum’un Güllük yöresinden Topaz’a getirdiğimiz karidesleri bulabilirsiniz. Ayrıca vişneli ve etli yaprak sarmasını, Afyon’dan Topaz’a gelen manda yoğurdu ile servis ederken, yaban eriği parfesini, tarçın ve balla karamelize edilmiş elmalı tart ile sunuyoruz.

• Şu sıralar gelen konuklara en çok neleri tavsiye ediyorsunuz? Topaz’ın mönüsündeki her yemek birbiri ile yarışıyor. Yine de tavsiye etmek gerekirse ahtapot ızgara, ıstakoz çorbası, dana kaburga, fırınlanmış yaban ördeği, kaz ciğeri ve fıstıklı çikolata velvet’i sayabiliriz.

Safranlı & kabuklu deniz ürünleri çorbası, hindistancevizi köpüğü
• 1 adet 500 gr ıstakoz
• 5 adet midye
• 0.2 gr Iran safranı • 200 gr karides
• 1 adet iri domates, 1 demet fesleğen
• 3 cl viski

Hazırlanısı:
Balıklar mevsimsel kök sebzelerle haşlanır. Geri kalanı, balık suyuyla çorba yapılır. Safran, domates, viski ve fesleğen eklenir. Finalde balıklar da ilave edilerek hazır hale getirilir. Servis sırasında hindistancevizi köpüğü konularak servis edilir.

Hindistancevizi köpüğü

• 1 adet hindistancevizi (200 gr )
• 5 gr soya lesitin (köpük için)

Yapılısı:
Hindistancevizi ve soya mikserle karıştırılır ve köpük yapılır.




Paylaş
#
#
#
#
#
#
Misafir
2 SENEDEN FAZLA OLDU BU MEKAN KAPANALI. ŞİMDİLERDE URBAN LOUNGE BÜNYESİNDE HİZMET VERİYORLAR.
Bence bu yorum Güzel!(0 oy) Olmamış!(0 oy) 24.11.2012

DİĞER KONULAR











ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement