Ana Sayfa | Yazarlar  | Lezzetli bir keşif!
Lezzetli bir keşif! | Mehmet Yaşin
Bazen kimsenin bilmediği yerlerde karşınıza öyle bir restoran çıkar ki, orada yedikleriniz uzun süre aklınızdan çıkmaz. Maltepe sahilinde keşfettiğim Parga da bunlardan biri.

Göz önünde olan lezzet duraklarından çok, keşfettiğim, kıyıda köşede kalmış yerlerde yemek yemeyi tercih ederim. İstanbul bu konuda çok çeşitli olanaklar sunar. Hatta bu keşfinizi başkalarıyla paylaşmaktan çekinirsiniz. Kalabalıkların burayı bozacağından korkarsınız. Maltepe sahilinde, eski Süreyya Paşa Plajı’nın bulunduğu yerde, yeni bir balıkçı restoranı keşfettim. Aslında bu keşfim yeni değil. Yaklaşık altı aydan beri, neredeyse haftada bir gün oraya balık yemeye gidiyorum. Bu mekanı kendime saklamamın haksızlık olacağına inandığım için sonunda sizlerle paylaşmaya karar verdim. Restoranın adı Parga. Üç katlı, taş bir bina. Giriş katında geniş bir bahçesi ve kapalı bölümü, üst katta ise adaları gören bir terası var. Yaz akşamları terasta güneşin batışını seyretmeye doyum olmuyor. İşletmeci Cem Köroğlu gencecik bir balık düşkünü. Balıkla yatıp kalktığını söylemek abartı olmaz. Aklı fikri balık tutmakta ve yeni lezzetler yaratmakta. Cem mutfağından öyle emin ki, onu duvarların arkasına hapsetmemiş. Tüm mönü herkesin gözü önünde hazırlanıyor. Gizlisi saklısı yok yani. Cem Köroğlu’nun özel balıkçıları var. Her sabah onlarla denize açılıyor, dalıyor, olta sallıyor, yakaladıkları balıkları canlı canlı Parga’ya getirip, girişteki tuzlu su akvaryumuna koyuyor. Restoranda ağla tutulmuş balık olmadığını söyleyebilirim. Hepsi oltanın ucunda çıkıyor. Akvaryumdan seçtiğiniz balık, doğrudan ızgaraya veya fırına gidiyor. Bundan daha tazesini bulmak zor.
Parga, restorandan daha çok bir kulübü andırıyor. Müşterilerin çoğu birbirini tanıyor. Parga’da mönü, balıkla sınırlı değil. Çok lezzetli mezeler de var. Hemen her gün 80 çeşit meze hazırlandığını belirtiyor. Burada hepsini saymama olanak yok ama favorilerimden bazılarını şöyle sıralayabilirim: Beş otlu Parga kavurma, güveçte sıcak feta peyniri, deniz mahsullü pazı sarma, levrek pastırması, Girit ezme, balık kokoreç. Eğer bugünlerde Parga’ya giderseniz, size taş fırında yapılan kalkan tandırı önereceğim. Böylesine lezzetli bir balık yemeği ile uzun zamandır karşılaşmamıştım. Ayrıca sinarit ve levrek pirzola da damağınızda unutulmaz tatlar bırakacak. Mekan çocuklu aileleri de düşünmüş. İkinci kattaki oyun odasında çocuklar oyun oynarken, anne-babalar rahatlıkla yemeklerini yiyor. Ayrıca ekrandan çocuklarını izleme fırsatını da buluyorlar. Bu lezzetli lokantada, hesabın da makul ölçülerde olduğunu söyleyerek yazıyı bitirmek istiyorum.

Taş fırını da var!
Mutfağın hemen yanında balık lokantalarında pek görülmeyen bir taş fırın var. Kilisli ustaların yaptığı özel bir fırın. Burada meşe odununun alevi ile buluşan deniz canlıları apayrı bir lezzete kavuşuyor. Cem oraya her gittiğimde bana fırında pişirdiği yeni bir lezzeti tanıtıyor.
Turgut Özal Cad. No: 211 Süreyya Plajı Maltepe Tel: 0216 383 5556



Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement