Ana Sayfa | Yazarlar  | Lezzetli etin adresi
Lezzetli etin adresi | Mehmet Yaşin
Göztepe’de kapılarını açan Vino, başlangıçlara ve pizzalara bakılırsa biraz İtalyan, ana yemeklerdeki et çeşitlerine bakılırsa da iddialı bir et lokantası.


Göztepe’de müteahhitlerin elinden kurtulmayı başarmış Villa Maral’daki ikinci denemenin adı Vino. İlk denemede kebap ağırlıktaydı. Bu kez et ve şarap ön plana çıkmış. Vino, başlangıçlara ve pizzalara bakılırsa biraz İtalyan, ana yemeklerdeki et çeşitlerine bakılırsa da iddialı bir et lokantası. Vino iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm teras. Burada masa ve iskemlelerde pek özenli davranılmamış. Bir akşam yemeğinde görmeyi beklediğiniz beyaz örtülü masaların yerine, Amerikan servisli, koyu renk masalar sizi ağırlıyor. Bir başka olumsuzluk da sigara içenlerin ve içmeyenlerin yan yana oturması. Yan masadan gelen yoğun sigara dumanı, sigara içmeyenleri rahatsız ediyor. Bunun için teras, sigara içenler ve içmeyenler için ayrılabilirdi.Villa’nın içi ise oldukça şık. Bu şıklığın tadını çıkartabilmek için havaların soğumasını beklemeniz gerekiyor. Vino’da en çok hoşuma giden şey, girişte, sağ tarafta yer alan şarap kavı oldu. Aslında burası bir market. Burada 14 ülkeden yaklaşık 350 çeşit şarap ve şampanya yer alıyor. Yani, Türkiye’nin ve dünyanın en lezzetli şaraplarını burada bulmanız mümkün. Müşteri önce bu şarap marketini ziyaret ediyor. Şarabını buradaki çeşitlerden seçiyor. Restoran, şarabın raf fiyatının üstüne sadece 25 lira mantar parası ekliyor. Yani şarabı burada astronomik bir fiyata içmiyorsunuz. Bu uygulamayı tüm restoranlara öneriyorum. Mönüler oldukça şık ve kullanışlı. İnce, uzun, akordeon gibi açılıyor. Önden isterseniz füme etlerden oluşan bir şarküteri tahtası isteyebilirsiniz. Füme etler Vino’ya özel olarak yapılıyor ve lezzetli. Peynir tahtasında yer alan peynirler ise daha çok sanayi türü peynirler. Ben, bu peynir tahtasının üstünde, artizanal ve yerli peynir çeşitlerinin bulunmasını tercih ederdim. Et çeşitleri zengin. Et mönüsü, köfteler-burgerler,  antrikotkontrfile, dana bonfile, dana steak-dry aged, kuzu etler başlıklarına bölünmüş. En ucuz et yemeği köfte, en pahalısı ise Porterhouse. Kuzu kafes, kuzu tarak, Florentine steak 3-4 kişilik. Et servisini Engin Usta çeşitli şovlar eşliğinde yapıyor. Engin Usta daha önce Bostancı’daki Günaydın Steak House’da çalıştığı için eti iyi biliyor. Ne de olsa ustası et profesörü Cüneyt Asmaz. Pizzalar incecik ve lezzetli. Makarnalar ise ev yapımı. Özellikle tagliatelli oldukça lezzetli. Şef çok kıvamında pişirmiş ve lezzetli bir sos hazırlamış. Makarna sevenlerin bu makarnaya dikkat etmelerini öneririm. Vino, çok makul şarap fiyatları, lezzetli etleri, en önemlisi insanı üzmeyen makul hesabı ile Kadıköy yakasının önemli lezzet duraklarından biri.


Tatlıya da  yer ayırın!
Tatlı listesi tatmin edici. En göze çarpan ise dondurmalı apple pie. Ayrıca iki yemek arasında servis edilen limon sorbe çok lezzetli. Büyük bir limon, içi boşaltıldıktan sonra sorbe ile doldurulmuş. Dondurmalar İstanbul’un en ünlü dondurmacısı ‘Dondurmaci’den alınıyor.
Bağdat Caddesi üzeri
Tütüncü Mehmet Efendi Cad. No: 1 Göztepe Tel: 0216 363 02 03


Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement