Ana Sayfa | Yazarlar  | Manzaralı lezzet
Manzaralı lezzet | Mehmet Yaşin
Kuruçeşme’de bulunan Fumee’de Boğaz manzarası bahane ama yemekler
gerçekten şahane…

Önünden şırıl şırıl Boğaz akan bir restoran. Yer, Kuruçeşme. Tam karşıda Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binası. Tepelerde, yeni cumhurbaşkanının İstanbul ikametgahı olacak eski saray binaları ve Çamlıca’daki anten ormanı. Her şeye rağmen Boğaz çok güzel. Her türlü hayale açık. Kahramanlar: Can Ünal’ı Reşitpaşa’daki Mest’ten tanıyorum. Genç, girişimci, hırslı, başarıya odaklanmış. İlk eseri Mest, hala aranan bir mekan. Şef Pınar Taşdemir de çok genç ama aldığı yol çok uzun. İşe Mest’te başlamış. Yani şimdiki partnerinin yanında. Sonra, ‘şef üretim merkezine’ dönüşen Changa’da olgunlaşmış, bu işin en iyi okulu Mutfak Sanatları Akademisi’nde bir süre dirsek çürütmüş. Düş gücü kuvvetli. Yani önce düşlüyor, sonra pişiriyor. Fumee, malumunuz, tütsülenmiş demek. Ortaklar, tütsülenmiş lezzetleri çok sevdikleri için adımız bu olsun demişler. Girişte bir bar var. İçkisi zengin ama manzarası biraz fakir. Boğaz’ı görebilmek için doğru pozisyonu bulmak gerek. Yemek salonu modern, ferah, masalar sırt sırta değil. Teras masaları ise ‘full manzara’. Rezervasyon yaptırırken aklınızda bulunsun. Alt katta, yeşillikler arasında bir başka teras var. Şimdilik içki ve yemek servisi yapılıyor ama gelecek için değişik planlar var. Örneğin samimi bir bar. Akşamüstleri birkaç kadeh mutluluk sunulması düşünülüyor. Şarap kavı: Fiyatlar uygun ama çeşit yeterli değil. Ortaklar bunu da not etmişler. Siz bu yazıyı okurken, bu kava birçok marka daha girmiştir belki. Park sorunu: Yok gibi. Kapıdaki valeler bu işi çözüyor. Servis elamanları: İşini biliyor, yemeklerin malzemesine ve tadına hakim, her sorunun yanıtını biliyorlar. Gelelim mönüye: Masanın ilk konuğu zahterli tereyağı. Damağı ve mideyi baharatlı bir lezzetle sıvayıp yemeğe hazırlıyor. Başlangıçta benim tercihim keçi peynirli, zeytinyağlı pancar salatası oldu. Salatanın diğer malzemeleri, buzda badem, dereotu, frenk soğanı, tere ve pancar yaprakları. İştahı körükleyen, ekşi tadın daha ön planda olduğu bir salata. Salatadan sonra tadımlık ‘levrek ceviche’. Zardan biraz kalınca olan levrek dilimlerine, deniz börülcesi, yeşil erik, kırmızı soğan, nar ve lime aromaları eşlik ediyor. Bunlar benim tattığım başlangıçlar ama sizin için başka seçenekler de var. Örneğin narlı buğday salatası, somon pastırmalı semizotu salatası, kuzu kulağı soslu Fransız fasulyesi. Ana yemek için Pınar Taşdemir tadımlık tabaklar hazırlamış. Ançüezli badem tarator eşliğinde gelen bebek kalamarlar adeta pamuk gibi. Ağızda pek direnmiyor. Kestaneli siyah pirinç pilavının üstünde yatan vantuzlu ahtapot bacağı, ızgaradan aldığı isli kokularla önce burunda, sonra gözde en sonra da damakta keyifli tatlar bırakıyor. Fumee’nin mönüsünde üç assolist var: Birincisi ördek konfi. Kendi yağında kızaran, muhteşem bir lezzet. Yanına armut peltesi çok yakışmış, ördeğin tadını daha da öne itmiş. Tabii ördek yağında kızarmış patatesleri de bu lezzetli takıma katmak lazım. İkinci assolist, kısık ateşte yedi saat pişen kuzu tandır. Basmati pirinciyle yapılan Çilav üstünde servis edilen bu tandır, Bitlisli tandırcıları bile kıskandırabilir. Üçlünün sonuncusu ise üstüne kurutulmuş gül yaprakları serpilmiş olan demirhindili kuzu incik. Sadece altındaki çıtır pilava itirazım var. Dibi tutturularak yapılan pilav, biraz daha mı çıtır olmalıydı, bilemedim! Benim özelim: Tavuk suyunda haşlanmış, içinde Erzincan tulum peyniri bulunan mantı oldu. Üstüne cevizli tereyağı gezdirilmiş. Önce mantıları yedim, hızımı alamayıp tabağın dibinde kalan sosa ekmek bandırdım. Size de öneririm. Tatlı ile aram iyi değil. Ama İstanbul’un en lezzetli dondurmalarını yapan Dondurmacı’nın lavanta dondurmasına hayır diyemedim.
Sözün özü: Fumee’de Boğaz manzarası bahane ama yemekler gerçekten şahane.

Muallim Naci Cad. No: 64 Kuruçeşme
Tel: 0212 257 02 93

Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement