Ana Sayfa | Yazarlar  | Oh be, İstanbul bana kaldı!
Oh be, İstanbul bana kaldı! | Hazal Yılmaz
Herkes uzaklara gitti, İstanbul bana kaldı diye sevinenlerdenim. Çünkü biliyorsun pazar-perşembeyi sokağa çıkma, cuma-cumartesiyi düğün benden uzak olsun, birkaç film üst üste diye geçirenlerdenim. İstanbul kalmasına kaldı da, hava güzel, içerilere tıkılmanın bir anlamı yok. O halde bahçe, manzara, deniz kenarı peşinde koşacak ruhum. E benimki koştukça, seninki de.


Mahalleme La Petıte Maıson geldi!
Kendisiyle ilk tanışmam Nice. Orada şehrin en iyi restoranlarından biri muamelesi görüyor. Hanımefendiler ve beyefendiler şapkalarını takıp masalarına kuruluyor. Patlıcan, domates, biber zeytinyağıyla, sarımsak fırından. 23.00’ten sonra da jilet gibi giyinmiş çalgıcılar Küba müzikleri yapıyor. Asgari oturma süreniz: 5 saat. O kadar beğeniyorum ki Dubai, Londra peşinden tüm dükkanlara gidiyorum. Ama sonunda o da bana bir güzellik yapıp, mahalleme geliyor. İç dekorasyonu şahane. Barı iş çıkışı saatlerinde yavaştan dolmaya başlıyor. Şefi Londra mutfağının başından alıp getirilmiş. Rigatoni tam kıvamında. Ekmekler sıcacık. Bahçesi dört duvar arasına sıkışmış da olsa beyaz örtüleriyle Fransa tarafından rüzgar estiriyor. Crème brulée ikinci porsiyonu ilk kaşıktan sonra istetecek cinsten. Tek derdim kapıda karşılayıp “Rezervasyon var, bahçede masa var mı kontrol edelim” diye sizi restorandan soğutabilecek kabul kafilesi. Salı günü 14.00’te masaların yarısının boş olduğunu, çarşamba 18.00-20.00 arasında kimsenin akşam yemeğine oturmadığını tecrübeyle sabitlemiş bulunuyorum. Yapmayın. İnsanları daha girişte boşver yaaa dedirtecek kıvama getirmeyin.

Etoburlar Nopa’da!
Coşkun. Teşekkürler. Coşkun kim diyeceksiniz; House Cafe’nin benzer zincirlerden ayrılmasına, bu kadar şube açmış da olsa yemeklerindeki tadın baki kalmasına sebep olan adam! Şimdi, House Cafe’nin Atiye Sokak’ta bir göz oda olarak başlayan şubesinin hemen yanında Nopa’yı açtılar. Olay: Elbette et yemekleri. Bu yüzden giriş bölümünde kuşkonmaz ve dana carpaccio ile yemeğe başlıyor, ardından ahtapot istemeyi atlamıyor, son olarak da havuç püresiyle birlikte gelen dana yanağı siparişi veriyoruz. Yemekler güzel ama asıl dekorasyonun hayranıyım. İlk kez Madrid Caixa Forum’da Patrick Blanc tarafından yapılmış olanını gördüğüm dikey bahçe uygulamasını binalar arasına yerleştirip, bizi oldukça şaşırtıyor. Nişantaşı’nda New York usulü yemeği, yeşillikler arasında yiyeceksin deseler Maçka Parkı’na yer mi açılıyor diye sorardım. Meğer biraz yaratıcılıkla apartmanlar arasına da kuruluyormuş.

Manzara + iyi yemek = Fumée
Pek çok davette bu nereden diye sorup Mest’ten yanıtını aldığım yemeklerin yaratıcısı Can Ünsal, Changa’nın mutfağından çıkma şef Pınar Taşdemir, gece hayatında gezenlerin ismine aşina olduğu Atınç Eyilik bir araya gelip yeni mekan açarsa, herkes, derhal damlar tabii ki. Niye? Çünkü burası büyük ihtimalle iyi çıkacaktır. Önce etraftan kesin git diye bilgileri topladım. Sonra da bir akşam Kuruçeşme’de, deniz kenarı manzarasına kuruldum. Yeşil salata ile servis edilen ördek confit, yedi saatte pişirilen erikli kuzu tandır, tereli humus ile gelen tarhunlu ızgara köfte. Enfes. Manzara + kendini İskandinav ülkelerinden birinde hissetmene neden olan dekorasyon + mönü = Bu yaz sık sık Fumée’deyiz.

Mozzarella pancake mi dedim?
Koç Lisesi, Üniversitesi mezunu olman şart değil. Bu lokal sana da açık. Koç Pera by Divan İstiklal Caddesi Merkezhan’ın tepesinde açtığı terasında İstanbul’u ayakların altına seriyor. Günü batırmaya gitmen tavsiye edilse de ben mozzarella pancake’inin hastası, müdavimi olabilirim. Bu yüzden brunch aradığında listene alman için yazıyorum. Yaz. Yazdın mı?

Haziran’dan haberler…
• Pek çok gece mekanı yaz uygulamasına geçiyor ve kapanıyor ama Topless Teras 19.00’da başlayan ve pazar günü dahil müzik yapan akşamüstü partileriyle açık.
• Kimisi yaşasın, kimisi o kadar büyük konser salonunda ne yapacağız diyor ama, Black Box açıldı. Travis, Bob Dylan, Pixies konserler tamam. Sırada daha neler neler var...
• Yaz ayında ocakbaşına oturulmaz ama ben Hazzo Pulo Pasajı içindeki yirmibir’i kimseler keşfetmeden yazmak istedim. Sahipleri, çalışanları Diyarbakırlı. Bu yüzden etler az bulunur cinste. Şiş, Adana, beyti, kemikli… Sen iste. Mezelere fazla abanma.
• İyi kahveci, iyi sunum, önünden gelip geçene bakabileceğin konum. 7GR COFFEE Firuzağa, Hayriye Caddesi 7 numarada, henüz keşfetmemiş olanları bekliyor. Flat White benden tavsiye.
• Yolu Gümüşsuyu’ndan geçenlere de Twins’i öneriyorum. Bende Soho’da (NY, Londra fark etmez) bir dükkandaymışım hissi yarattı. Çektim bilgisayarı önüme. Hababam çalış.

Bodrum’culara 3 mekan
Şimdi madem herkes hafta sonu Bodrum’a taşınıyor oradan da haberleri geçmek istedim.
• Sadece Musto’yla muhabbete bile gidilir ama Bodrum içinde iyi yemek istiyorsan Musto’ya, güneşi her gün başka şekilde batırmak niyetindeysen Su’ya.
• Yalıkavak yolu üzerinde Karadeniz’de hissetmek, hamsili pilav, muhlama, karalahana dolması gibi lezzetleri sonsuza kadar kalkmak istemeyeceğin bir bahçe içerisinde tatmak için Parpali’ye.
• Annen, anneannen yapmıyorsa
el açması pırasalı börekler, parmak kalınlığındaki dolmalar için Asmalı Çardak’a uğruyorsun. Hatta tekneyle açılacaksan siparişi önden veriyorsun.


Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI









ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement