Ana Sayfa | Röportaj  | Şehirde organik yaşam rehberi
Şehirde organik yaşam rehberi
Tüm dünyayı etkisi altına alan organik furyası dur durak dinlemiyor. Önceleri yedikle-rimizle kısıtlıyken, artık giydiklerimizde de ‘organik üretim’ tercih sebebi olabiliyor. Restoranından nevresimine kadar tüm konseptini organik üzerine kuran oteller bile açılıyor. Organik pazar ve marketlerin, mönüsünde ‘organik lezzetler’e yer veren restoranların sayısı hızla artıyor. Ancak değişen iklim koşullarında yüzde 100 organikten söz edilemeyeceğini savunanlar da var. Bu konuda son açıklama Stanford Üniversitesi’nden geldi. Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü uzmanları, ‘Organik besinlerin sağlığa faydalarıyla ilgili çok az kanıt var’ başlıklı bir açıklama yayımladı. Minnesota Üniversitesi ise araştırmayı ‘yetersiz ve taraflı’ bularak, ‘Kusurlu araştırmalar organik gıdanın önemini gölgeleyemez’ beyanında bulundu. Biz de kafaları karıştıran bu araştırmadan hareketle, merak ettiklerimizi Şişli %100 Ekolojik Pazar Koordinatörü Leyla Ünlübay’a sorduk. $0$0‘Organik’ diyebileceğimiz ürünlerin hangi şartlarda üretilmiş olması gerekiyor?  $0Organik (ekolojik, biyolojik) ürün tohumdan hasata, hasattan son kullanıcıya ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında insana ve ekosisteme zararlı hiçbir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilen ‘kontrollü’ ve ‘sertifikalı’ ürünlerdir.$0$0Sertifika, bir ürünün organik şartlarda üretildiğine ikna olmamız için yeterli mi?  $0Sertifika temel şarttır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta şudur ki, her sertifika ‘ekolojik ürün sertifikası’ değildir. Türkiye’de ‘iyi tarım uygulamaları’ ürünlerine de sertifika veriliyor. Bu ürünler kimyasal girdilerin asgari miktarda, doğru kullanıldığı ve hijyenik koşullara dikkat edilerek üretilen kontrollü ve sertifikalı ürünlerdir, sağlık ve çevreye etkileri açısından organik ürünlerle karşılaştırılamazlar. Ürünün organik olarak üretildiğinden emin olmak için ‘Ekolojik Ürün Sertifikası’nı mutlaka görün. Ayrıca ürünün sertifikadaki üreticiden alındığını gösteren ‘mali belge’yi de mutlaka isteyin. Ürün ambalajlı ise etiket bilgilerini kontrol edin. Etikette Tarım Bakanlığı’nın ‘organik tarım logosu’, sertifika kuruluşunun logosu, sertifika numarası ve ürünün menşeinin mutlaka olması gerekiyor.$0$0

Foto galeri için tıklayın : Şehirde organik yaşam rehberi



Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER KONULAR










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement