Ana Sayfa | Yazarlar  | Şık ve lezzetli bir mekan
Şık ve lezzetli bir mekan | Mehmet Yaşin
Maslak’taki ‘Uniq İstanbul’, özellikle genç İstanbulluların önemli buluşma merkezi. Kültür-sanat, yeme-içme, kafeler, yürüyüş yolları, spor olanakları... Hepsi bir arada. Bu ayki yazımın konusu da burada bulunan ‘Wine and More’.

Uniq İstanbul’un yeme-içme bölümünde yer alan Wine and More şık ve lezzetli bir mekan. Kurucusu, genç bir girişimci olan Özlem Güçlü. Özlem Hanım, tutkusunu gerçekleştirebilmek için önemli bir görevi kenara itmiş. Yurt dışında uluslararası işletme eğitimi alan Güçlü, bir süre büyük bir bankanın, gayrimenkul alım satım işini yönetmiş. En büyük destekçisi ise eşi Kamil Güçlü. Kamil Bey, Oracle firmasının 83 ülkeden sorumlu bölge müdürü. Kendisini şarap konusunda eğitmiş. Şimdi bu birikimini eşine aktarıyor. Wine and More, siyah mermer masaları ile şık bir kafe görünümünde ama mönüye baktığınızda ortaya bir ‘fine dining’ restoran çıkıyor. Yani, görüntüsü müşteriyi ürkütmeyen, sakin, kibar ve genç bir lezzet durağı. Mekanın zengin bir mönüsü var. İspanyol ve İtalyan esintili. Yemeklerin isimleri tahrik edici. Hepsinin tadına bakmak tabii ki olanaksız. Onun için önce chardonnay şarabında pişen Vongole’ye öncelik tanıdım. Midyelerin lezzeti karşısında damağımın şaşırdığını itiraf edebilirim. Hele yemeğin suyuna doyamadım. Ekmeği banıp, kaşık kaşık içtim. Hiç bitmemesini istediğim yemeklerden biriydi. Tadına baktığım diğer bir yemek de, yer elması çorbası oldu. Çorba, topraksı tatlarla süslenmişti. Asma yaprağına sarılarak kızartılan ve üstüne nar ekşisi gezdirilen hellim peyniri, şefin kalitesi hakkında ipuçları veriyordu. Bodrum ahtapotu ızgarası, kırmızı soğan turşusu ile çok iyi uyum sağlamıştı. Özlem Güçlü, mönüyü yakın dostu şef Hazer Amani ile birlikte oluşturmuş. Amani, birçok ödülle taçlanmış bir dünya şefi. Yorulmak bilmeden farklı tatlar peşinde koşturuyor. Hazer Amani, Özlem Güçlü ve şef Alican Gürbüz üçlüsünün, araştırmacı sabrıyla yarattıkları mönü, onun için övgüye değer.
Genç şef Alican Gürbüz, iktisat okumuş ama aklını fikrini aşçılığa takmış. Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitimini tamamladıktan sonra yolu, Özlem Güçlü ve Hazer Amani ile kesişmiş. Ve keşif yolculuğu başlamış. Yemeklerin yanı sıra, şarap kavı da oldukça zengin. Kavın oluşmasında Kamil Güçlü’nün şarap bilgisi devreye girmiş. Kavda dünyanın lezzetli şaraplarını bulmak mümkün. Türkiye’den ise butik üretim yapan küçük üreticilerin kıymetli şarapları yer alıyor. Şarap seçiminin çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Fiyatlar ise çok makul. İsteyen bu kavdan şarap satın alıp, restoranda açtırabiliyor. İngiltere’den getirilen servis takımları, şık ve işlevsel. Yemeğe artı değer katıyorlar. Kırılacak diye insanın ödü kopuyor. Servis elemanları ise müşterilerle çok ilgili. Hem yemekler hem de şaraplar hakkında geniş bilgiye sahipler. Sözün özüne gelirsek, Wine and More, kültür merkezinin içinde şık bir kafe görünümünde, bir fine dining mekanı. Lezzetli, genç, güler yüzlü, insanı mutlu kılan bir lezzet durağı.

Geçen ay tadına baktıklarım!
North Shield Gastro Pub, Karaköy’de, ünlü Northstern binasının alt katında açıldı. İnsanı Karaköy’den alıp bir anda İskoçya’ya götürüyor sanki. Burada, chicken tikka masala ile bloody Mary linguine’yi öneririm. İki yemek de çok lezzetli.

• Tepebaşı’ndan sonra Orjin Maslak’ta açılan Gram, damakları çatlatmayı sürdürüyor. Kuru fasulyeli deniz mahsullerinin tadına mutlaka bakmak gerek. Ayrıca kendi üretimleri olan pastırmayı da hararetle öneririm.

• Beyoğlu’ndaki Halep Pasajı’nın ikinci katında yer alan Münhasır Kebap, et konusunda oldukça iddialı. Mezeler çok lezzetli. Münhasır etli kebap ile güveçte abagannuş, damakta iddialı tatlar bırakıyor. 

Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement