Ana Sayfa | Yazarlar  | Yaramaz çocuk İstanbul’da
Yaramaz çocuk İstanbul’da | Mehmet Yaşin
Yemek dünyasının ‘yaramaz çocuğu’ Jamie Oliver bize daha  da yakınlaştı. Çünkü o, artık Zorlu Alışveriş Merkezi’nde!

Peltek konuşan, saçlarını jöle ile darmadağın eden, yırtık blue jean pantolonlu (beli her zaman düşük), tişörtünün üstüne bir de gömlek giyen, yemek yaparken tencereye, tavaya ellerini sokan, acı kırmızı biberden hiç vazgeçmeyen, dünyanın bildiği ve hayran olduğu bir İngiliz şef: Jamie Oliver. Lokantasından önce biraz kendisinden bahsedelim. Mutfakla daha çocukluk yaşında, anne ve babasının lokantasında tanışmış. İlk işe Antonio Carluccio’nun Neal’s Yard adlı lokantasında başlamış. İtalyan mutfağının tüm inceliklerini öğrendikten sonra River Café’ye geçmiş. Sonrası malum. Artık onu tüm dünya tanıyor. Evli ve tam dört çocuğu var.
Yemek dünyasının ‘yaramaz çocuğu’ Jamie Oliver bize daha yakınlaştı. Çünkü o, artık Zorlu Alışveriş Merkezi’nde. Geçen ay kapılarını açan Jamie’s İtalian’ın tüm dünyada 40 şubesi var. Türk ortak Kaya Demirer’e göre Türkiye’deki Jamie’s, bunların içinde metrekare olarak en büyüğü. İlk şube 2008’de İngiltere’de Oxford’da açıldı. Şu an İngiltere’de tam 33 Jamie’s İtalian var. Ayrıca Dubai, Sidney, Perth, St. Petersburg, Dublin ve Singapur’da da şubeleri var. Canberra ve Moskova ise eli kulağında. İki katlı restoran, üst iç ve dış, alt iç ve dış olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi dış bölümler sigara tiryakilerine ayrılmış. Girişteki bar, yukarıdan sarkan domatesler, sarımsak demetleri, kurutulmuş etler ile bir şarküteri görüntüsüne bürünmüş. Restoranda 130 kişi çalışıyor. Elemanların hepsi özel eğitimden geçmiş. Sadece 11 kişi rezervasyon, karşılama ve oturtma ile görevli. Müzik, 80’lerin müziği. Bangır bangır bağırmayan bir tonda, yani herkes birbirini duyabiliyor. Restoranda 400 kişi oturarak yemek yiyebiliyor. Masalar arasındaki açıklık makul ve sandalyeler rahat. Müşteriye önce ev yapımı, biberiyeli focaccia ile sızma zeytinyağı ve balzamik sirke sunuluyor. Balzamik sirke gerçekten lezzetli. Bir diğer atıştırmalık da sardalya bruschetta. Bu başlangıçlarda dikkatli olmak lazım. Benim gibi ölçüyü kaçırırsanız ana yemekte zorlanırsınız. Başlangıçlar, fırın küreği benzeri tahtaların üstünde sunuluyor. Tercihe göre başlangıç mönüsü et, sebze veya balık olabiliyor. Sebze tahtasında ızgara mevsim sebzeleri yer alıyor. Et tahtasında ise fıstıklı salam, rezeneli salam, prosciutto ve kurutulmuş füme etler sıralanıyor. Balık tahtasında somon füme, kabuklu deniz mahsulleri, uskumru ezmesi, kızarmış balıklar bulunuyor. Makarna seviyorsanız burası tam bir cennet. Makarnalar müşterilerin önünde yapılıyor. Ana yemek için size önerim: Jamie’nin özel burgeri. Izgara edilmiş dana etinden yapılmış köfte üstüne füme mozzarella peyniri, balzamik sirkede karamelize edilmiş soğan, domates dilimi, kornişon ve biber turşusu konarak servis edilen bu burger gerçekten çok özel. Yemeği tatlı ile noktalamak istiyorsanız, karamelize edilmiş mısır patlakları ve vanilyalı dondurma ile sunulan browni’yi öneririm. Kaya Demirer mönünün Jamie Oliver’ın felsefesini yansıtan yemeklerden oluştuğunu belirtiyor. Yani basit malzemeler ve basit tariflerle yaratılmış muhteşem lezzetler. Fiyatları sorarsanız, gördüğüm hesaplara bakılırsa oldukça makul.


Organik malzemeler!
Kaya Demirer, kullanılan tüm malzemelerin organik olduğunu belirtiyor. Türkiye’den alınacak malzemeler ise İngiltere’den gelen uzmanların denetiminden geçiyor. Malzemelerin çoğu ithal ama Türkiye’den de alınanlar var. Demirer, Türk malzemelerinin sayısının şimdilik kısıtlı olduğunu ama zaman içinde bu sayının artacağını belirtiyor.

Zorlu Center AVM Zincirlikuyu
Tel: 0212 353 68 08

Paylaş
#
#
#
#
#
#
Bu konu hakkında henüz yorum yapılmadı.
DİĞER YAZILARI










ALIŞVERİŞ
Tommy Hilfiger yılbaşı koleksiyonunu 'Happy Holidays from The Hilfigers' adlı bir rekla...
İSTANBUL LIFE TV
Bebek Parkı’nın karşısında yer alan Kırıntı, her damak tadına hitap eden bir menüye sahip.
FOTO GALERİ
Cadde'nin En Yenisi
Düşünmeden, sorgulamadan akışında savrulup gitmeye ne dersiniz?
Kış sezonunun nabzını tutan 14 mekandan gece alemine ışık tutuyoruz.
Sanat adına birçok soru soruyor
‘Eski’yi yenileyerek yaşatıyor
SEMT REHBERİ
Yılbaşı gecesini dolu dolu geçirmek isteyenler için en iddialı restoran, bar, kulüp önerileri...
OY VERİN!
İstanbul'un trafik sorununda önümüzdeki beş yıl içinde bir iyileşme bekliyor musunuz?

EDİTÖRDEN
Mayısla birlikte yaza geri sayım başladı. Şehirde açık hava mekanlarında keyif yapmanın...
360° İSTANBUL
İstanbulun en güzel yerlerini bilgisayarınızın başından kalkmadan dolaşabilirsiniz.
TARTIŞIN!
İstanbul gecelerinin vazgeçilmez mekanlarından ilk üçü sizce hangisi?
3 kişi fikir belirtti!
Siz de katılın!
KİTAP
İstanbul Life, okurlarını kapak yapıyor

DERGİDE BU AY!
Editörden...
Teraslar, bahçeli mekanlar, şık restoranlar, gece kulüpleri… Mevsimin tadı bu mekanlarda çıkar.
İsviçre’nin güneyinden İstanbul’a uzanan Fossati kardeşlerin ilginç hikayesi...
Festivalden konsere, tiyatrodan sergiye takip edebileceğiniz etkinlikler ajandamızda!
Hayatımın Aşkı dizisiyle ekrana dönen oyuncuyla İstanbul’u ve yeni dizisini konuştuk.
ŞEHİR REHBERİ
Günümüzde moda trendleri artık sokaklarda...
ŞEHRE DÖNMENİN GÜZELLİĞİ
Çocukken pul koleksiyonu yapardım
Tantuni, Mersin denince akla ilk...
“Vefa İstanbul’da bir semt adıymış”...
Kuledibi’nde ‘Dil’ buluşması Geçen ayın...
Advertisement